Wildpluk Expeditie 15 maart 2020

Wildplukken

Wil jij weten welke planten, bessen en zaden je kan eten, en hoe je ze kunt bereiden? Tijdens de Wildpluk Expeditie neemt Anke Wijnja je mee op pad, om te ervaren wat voor lekkers de natuur allemaal in petto heeft. Na de Wildpluk Expeditie weet je wat voor eetbaar ‘onkruid’ er allemaal in het Noorderpark te vinden is.

Tijdens de ontdekkingstocht zul je veel eetbare planten tegenkomen. Je gaat leren hoe je ze gaat herkennen, of het verantwoord is om de plant te plukken en hoe je ze kunt bereiden. Uiteraard ga je ook een aantal planten oogsten en meenemen.

Terug bij de Ceuvel ga je de verzamelde oogst wassen, snijden en bereiden. Daarna ga je zelfs culinair aan de slag en stel je met de groep een niet alledaags menu samen. Uiteraard helemaal afhankelijk van wat het park je op dat moment te bieden heeft. Je sluit de dag af met een proeverij.

Expeditieleider Anke Wijnja

Anke Wijnja is landschapsarchitect en houdt kantoor op de Ceuvel. Ze is onder meer de beheerder van het Zuiverend Park. Anke heeft enorme kennis van natuur en alles wat groeit en bloeit, en brengt dat met veel enthousiasme over. Naast de Wildplukexpeditie organiseert ze een serie natuur workshops voor kinderen op de Ceuvel. Daarnaast geeft ze training in meditatie en mindfulness, wat ze graag combineert met buiten zijn.

Wanneer: zondag 15 maart 2020 van 13:30 – 17:00 u
Hoeveel: 31 euro voor een ticket.
Waar: Start bij de Ceuvel
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*