World Food Day – Aan tafel tegen honger 16 okt 2019

World Food Day

World Food Day – Aan tafel tegen honger

World Food Day is dé dag dat honger en voedselzekerheid bij iedereen op het menu staat. Vind jij ook dat honger geen plek meer heeft in deze wereld? Schuif dan op 16 oktober als een van 500 ambassadeurs tegen honger aan tafel in het Scheepvaartmuseum. Tijdens het diner zetten zes bekende chefs je de maaltijd van de toekomst voor. De chefs line up zelf is zeer mals, wat dacht je van Joris Bijdendijk, Samuel Levie en Selassie Atadika. Met een aantal bijzondere gerechten laten ze je zien hoe jouw voedselkeuzes bijdragen aan voedselzekerheid voor iedereen.

Wil jij er bij zijn? Klik hier om je aan te melden.

World Food Day

In 1979 is World Food Day – een internationale bewustwordingsdag – in het leven is geroepen door de Verenigde Naties. Tientallen jaren maakte de wereld progressie in het gevecht tegen honger, maar sinds een paar jaar groeit het aantal mensen dat niet genoeg te eten heeft weer. Het is tegenwoordig niet meer alleen een kwestie van hoeveelheid, maar ook van kwaliteit. Wereldwijd zijn ongezonde voedingspatronen een van de belangrijkste oorzaken van ziekte en sterfte. Gezond, voedzaam en duurzaam voedsel moet voor iedereen bereikbaar zijn!

Wist je dat op dit moment meer dan 820 miljoen mensen – dat is ongeveer een op negen personen –  ‘s avonds met een lege maag naar bed gaat?! Terwijl er gek genoeg wereldwijd ruim twee keer zoveel mensen zijn met overgewicht. Dat zet je toch aan het denken. Hoe kan het dat sommige mensen niet zeker zijn van een bord eten, terwijl anderen zichzelf letterlijk ziek eten? Wat kunnen we er samen aan doen om deze ongelijkheid op te lossen?

World Food Day is in het leven geroepen om mensen bewust te maken van dit probleem. Maar ook om op zoek te gaan naar oplossingen, om ervoor te zorgen dat het voedselsysteem meer in balans is. Gelukkig zijn wij niet alleen, naast Nederland zijn er nog zo’n 150 landen die aandacht besteden aan World Food Day.

Wil je meer lezen over de staat van ons voedselsysteem bekijk dan ook het rapport dat jaarlijks door de Verenigde Naties in oktober wordt uitgebracht: The State of Food Security and Nutrition 2019.

Als je hier blij van wordt, dan wil je deze hotspots en events in Amsterdam vast ook bekijken.

Wanneer: woensdag 16 oktober 2019 vanaf 18:00 u
Hoeveel: gratis
Waar: Scheepvaartmuseum Kattenburgerplein 1
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*