World Press Photo EXPO 13 april – 7 juli 2019

De meest indrukwekkende persfoto's

@ John Moore (VS, Getty Images) - Crying Girl on the Border - World Press Photo 2019
@ John Moore (VS, Getty Images) - Crying Girl on the Border

World Press Photo is misschien wel de bekendste reizende foto-expositie. Tijdens de World Press Photo 2019 zie je de meest indrukwekkende persfoto’s van het afgelopen jaar. Ook dit jaar maakt de jury weer een selectie uit verschillende landen en verschillende categorieën.

Zoals gewoonlijk zijn alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s te zien, de winnende foto van het jaar en, nu voor het eerst, het verhaal van het jaar.

Het mooie aan World Press Photo 2019 is, dat het weergeeft wat er op dit moment gaande is in de wereld en hoe daar vanuit verschillende perspectieven naar gekeken wordt.

Nieuw dit jaar
De tentoonstelling in De Nieuwe Kerk krijgt een geheel nieuw, museaal ontwerp. Een nieuw element is World Press Photo Originals, waar een selectie van originele, vaak gesigneerde foto’s uit het verleden van World Press Photo gepresenteerd wordt.
Ook de rijke geschiedenis en impact van de stichting World Press Photo krijgen aandacht en bij Photo of the Day kan jij je eigen favoriete foto selecteren. De publieksfavoriet wordt iedere dag getoond.

Datum: zaterdag 13 april t/m zondag 7 juli 2019
ma – zo 10.00 u – 18.00 u.
Gesloten op 19 en 27 april, 4 mei de gehele dag en 5 mei tot 13 uur.
Prijs: Volwassen: € 12,50
CJP: € 10
Museumjaarkaart: gratis
Locatie: Nieuwe Kerk
Website

Ook leuk

Gin Festival 18 mei 2019 Aan een Gin&Tonic nippen is misschien iets minder hip dan een paar jaar geleden, maar het blijft o zo lekker! Het grootste Gin Festival van Nederl...
Tulp Festival 30 maart – 30 april 2019 Tijdens het Tulp Festival is de stad bezaaid met prachtige tulpen! Amsterdam en de tulp zijn natuurlijk al eeuwenlang verbonden. Het doel van Tulp Fes...
Aprilfeesten Nieuwmarkt 19 t/m 28 april 2019 Elke jaar is het eind april ruim een week lang feest aan op de Nieuwmarkt tijdens de Aprilfeesten. Met een reuzenrad, een draaimolen en optredens van ...

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*