Zero Waste in Amsterdam

Zero Waste Amsterdam

Zero Waste Amsterdam

Wat is Zero Waste

Zero Waste leven betekent; leven met geen of in ieder geval zo min mogelijk afval. De Zero Waste levensstijl is vooral de laatste jaren razend populair geworden. Steeds meer mensen beseffen zich, dat de meeste spullen die we wegdoen geen nieuwe bestemming krijgen. Ze belanden simpelweg op een vuilnisberg of worden verbrand. Kort door de bocht betekent steeds meer mensen, steeds meer afval en steeds meer afval betekend weer steeds meer vervuiling. En deze vervuiling komt onze levenskwaliteit dan weer niet ten goede. Kortom een vicieuze cirkel die een aantal mensen wilde doorbreken, door simpel weg geen afval meer te produceren.

Zero Waste tips

Sinds het lezen van Het Zero Waste Project boek ben ik mij niet alleen veel bewuster van de hoeveelheid afval die ik produceer. Maar deze ook actief aan het verminderen. Een volledige Zero Waste Lifestyle is wellicht wat extreem. Maar er zijn zo veel kleine simpele aanpassingen die je kunt doen die al een enorm effect hebben. Begin vooral simpel met onderstaande tips!

  • Breng je eigen boodschappentas mee te nemen, super simpel maar een mega effect
  • Verspil minder voedsel, oud brood? Maak een tosti!
  • Onderhoud spullen, versleten schoenen? Een bezoekje aan de schoenmaker doet wonderen! 
  • Koop tweedehands, zeker bij kleding echt geen straf!
  • Vermijd plastic verpakkingen, als je er op gaat letten besef je pas hoeveel – vooral groente – onnodig verpakt is in plastic
  • Was je met natuurlijke zeep van Nature Bar, natuurlijke zeep is niet alleen beter voor je huid en haar maar bespaard ook 22 plastic flacons per jaar

Zero Waste in Amsterdam

Gelukkig vind je steeds meer winkels in Amsterdam waar je kunt winkelen zonder afval te produceren. Waar dan? Vraag je je misschien af, de drie beste adresjes volgens Schatzoekers Amsterdam lees je hieronder.

Delicious Food

De 100% biologische winkel Delicious Food vind je al sinds 2002 in de Westerstraat. Uniek aan de winkel is de enorme wand met zelf tap ingrediënten. Hier tap je zelf producten zoals rijst, granola en noten. Kleine tip voor de zero wasters onder ons, neem wel zelf zakjes mee want in de winkel liggen alleen pastic zakken. 

De Oliewinkel

In de Oliewinkel vind je vele verschillende olijfoliën in prachtige roestvrijstalen tanks. Alle oliën mogen geproefd worden, zodat jij weet wat je koopt en een goede keuze kunt maken. Waar ik vooral heel blij van word is dat de Oliewinkel het aanmoedigt om de fles te hergebruiken. Zij werken namelijk met een statiegeldsysteem. Neem jouw fles mee en laat hem opnieuw vullen, om korting te krijgen bij de volgende aankoop.

Lena

Een kledingbibliotheek is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij zero waste. Maar dat zou het wel moeten zijn, want de mode industrie is een van de vervuilendste industrieën die er is. Bij Lena kun je alle kleding lenen. De items houd je zolang jij ze leuk vindt, dus geen gedoe met te laat inleveren en boetes. Ben je er nou echt verliefd geworden op een item, dan kun je het kledingstuk kopen met een mooie korting.

schoonheid

natuurlijke-cosmetica

Cosmetica

persoonlijkeverzorging

persoonlijkeverzorging

Natuurlijke cosmetica

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*