Zilte Zondag 22 sept 2019

Het event voor oesterfans

zilte Zondag

Zondag 22 september bestaat Razmataz 10 jaar! Dit kunnen zij natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom tovert Razmataz het Hugo de Grootplein om in een Franse markt. Een markt waar je de hele middag oesters kunt slurpen en het niet uitmaakt hoeveel wijn je drinkt. Van 14 tot 16 uur delen zij gratis oesters uit om iedereen te bedanken voor hun bezoekjes en steun aan Razmataz in de afgelopen 10 jaar.

Geen nood als je geen oesterfan bent. Voor jou staat Brandt en Levie klaar met hun legendarische worsten, het Haarlemse Friethoes komt met hun altijd welkome frietjes. Daarnaast zal het bier van de Eeuwige Jeugd rijkelijk vloeien. En stelen het o zo fijne vermouthmerk Willems Wermoed & Thomas Vørdings (gin) de show met hun cocktails.

Bij de kraam van ATL SEAFOOD haal je jouw oesters volgens het welbekende 1-euro-concept. Kortom zie het als een Zilte Zondag in het kwadraat.

En dan nu wat leuke feitjes over oesters:

  • Oesters zijn licht verteerbaar en bevatten weinig calorieën.
  • Oesters bevatten naast zink en aminozuur magnesium, vitamine B12, B3 en D. Zink en magnesium zijn goed voor de stofwisseling en een gezond immuunsysteem.
  • De Romeinen introduceerden de oesterkweek rond het begin van de jaartelling in Europa. De oesterkweek in Nederland is een stuk jonger: de door Napoleon gereguleerde kweek bracht in Frankrijk te weinig oesters op. Zeeland, waar al wilde oesters groeiden, werd toen een belangrijk kweekgebied.
  • De platte oester groeit trager dan de holle (creuse) oester en is dus exclusiever en duurder.
  • In de zeventiende eeuw was de oester heel gewoon voedsel. Pas later, toen oesters schaarser werden, werd het een delicatesse.

Waarom MOET je er heen?

Uhm hallo gratis oesters en een pleinfeest. Wat wil een mens nog meer?

Wanneer: Zondag 22 september vanaf 14.00 u
Prijs: Gratis entree
Locatie: Razmataz, Hugo de Grootplein 7 – 15
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*