Zilte Zondag 23 feb 2020

Het event voor oesterfans

zilte Zondag

Eind februari sluit Razmataz helaas haar deuren, en dat betekent ook nog maar een keer oesters slurpen tijdens Zilte Zondag.

Je raadt het waarschijnlijk al, tijdens Zilte Zondag draait het maar om één ding: oesters. Nou oké en een glaasje witte wijn dan. Kortom dat wordt slurpen en veel proosten.

Vroeger hoefde je bij mij echt niet aan te komen met deze slijmerige rakkers. Zelfs ik word een dagje ouder en mijn smaakpalet ontwikkelt zich gelukkig vrolijk mee. Sinds enige tijd vind ik oesters namelijk een ware delicatesse! Kortom het zou zo maar kunnen dat jij mij daar tegenkomt.

En dan nu wat leuke feitjes over oesters:

  • Oesters zijn licht verteerbaar en bevatten weinig calorieën.
  • Oesters bevatten naast zink en aminozuur magnesium, vitamine B12, B3 en D. Zink en magnesium zijn goed voor de stofwisseling en een gezond immuunsysteem.
  • De Romeinen introduceerden de oesterkweek rond het begin van de jaartelling in Europa. De oesterkweek in Nederland is een stuk jonger: de door Napoleon gereguleerde kweek bracht in Frankrijk te weinig oesters op. Zeeland, waar al wilde oesters groeiden, werd toen een belangrijk kweekgebied.
  • De platte oester groeit trager dan de holle (creuse) oester en is dus exclusiever en duurder.
  • In de zeventiende eeuw was de oester heel gewoon voedsel. Pas later, toen oesters schaarser werden, werd het een delicatesse.

Waarom MOET je erheen?

Omdat je er heel voordelig oesters kunt slurpen, bovendien vind ik het altijd super als een plek eigen events blijft organiseren.

Wanneer: laatste zondag van de maand vanaf 15.00 u
Prijs: Gratis entree
Locatie: Razmataz, Hugo de Grootplein 7 – 15
Website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*