Zwemmen in Amsterdam

Zwemmen in Amsterdam

Jawel jawel af en toe is het tropisch warm in Nederland, en dan is niks lekkerder dan zwemmen in Amsterdam. Bij tropische taferelen zijn wij Amsterdammers altijd naarstig op zoek naar verkoeling. Voor mij werkt niks beter dan zwemmen in Amsterdam om af te koelen. Om het je lekker makkelijk te maken heb ik een selectie van drie heerlijke buitenzwemplekken in Amsterdam gemaakt.

Check wel altijd even de waterkwaliteit door een kijkje te nemen op de website Zwemwater.nl. Vorig jaar was er namelijk veel blauwalg te vinden in Amsterdam. Op de site vind je trouwens ook alle officiële zwemplekken van Amsterdam.

Dus trek die bikini uit de kast, smeer je alvast goed in en vul je koelbox met lekkere hapjes en drankjes. Veel zwemplezier! 

1. De Ceuvel

De Ceuvel is een magische plek in Noord, aan de ene kant verscholen tussen het riet en aan de andere kant verstopt tussen de panden op een industrieterrein. Deze fijne vrijgevochten sfeer trekt uiteraard weer een heel fijn publiek aan. Zie het als een van de laatste vrijgevochten plekken van Amsterdam. Maar hopelijk ook als de toekomst van Amsterdam. Hier kun je zo het water in lopen of springen.

2. Sloterplas

Na de flinke transformatie met het Sloterstrand is dit de perfecte plek om rustig te zwemmen. Naast zwemmen kun je er ook heerlijk zonnen en is het een van de weinige plekken waar de BBQ nog gewoon aan mag. Door het Sloterstrand is er een veilige plek waar kinderen kunnen zwemmen. Groot voordeel hiervan is, dat aan de overkant geen kind te bekennen is.

3. Roest

De verbouwing van Roest laat nog even op zich wachten, het nieuwe project Noordkust duurt ook wat langer. Daarom gooit Roest deze zomer de deuren gewoon weer even open. En dat is heel erg fijn als je in Oost woont – of zin hebt in een fietstochtje – en op zoek bent naar verkoeling. Het fijne aan Roest is dat je er naast heerlijk kunt afkoelen ook perfect van de zon kunt genieten op het stadstrand.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*